Tuning motora automobila - Pitanja i odgovori

Što je to i kako funkcionira Tuning?

Povećanje izlazne snage motora postiže se optimiziranjem smjese goriva i zraka te trenutka paljenja u cilindru motora. Pri ovom procesu veliku ulogu igraju brizgaljke u nastavku Injektori s kojima se kontrolira količina, vrijeme i pritisak ubrizgavanja goriva. Vector tuning modul prikuplja podatke sa više sensora, obrađuje ih te putem Vector mikroprocesora optimizira i šalje u centralni sustav, računalo auta u nastavku ECU (Electronic control unit). ECU takve podatke preuzima i nastavlja sa upravljanjem, motomanagmentom motora. 

Da li zbog povećanja snage dolazi do povećanja potrošnje goriva?

Vector modul bez obzira na povećanje snage motora ne povećava i potrošnju goriva, tajna leži u povećanom okretnom momentu.
 

Da li pri tuning-u dolazi do povećanja emisije ispušnih plinova?

Povećanje snage ne utječe na promjenu emisije ispušnih plinova.  

Za povećanje performansi motora preporučujemo i postavljanje sportskog filtera zraka.

Da li dolazi do povećanja maksimalne brzine?

Povećanje snage postiže se povećanjem okretnog momenta u donjem i srednjem rasponu brzine. Samim time dolazi i do povećanja krajnje brzine kod gotovo svih vozila u prosjeku od 5 do 10 km/h ovisno o toleranciji svakog pojedinog modela .

Zašto je potrebno dodatnu elektroniku dodatno podesiti za pojedino vozilo?

Poznato je u praksi da postoje manja odstupanja po tehničkim karakteristikama istih vozila u ovisnosti o održavanju, broju prijeđenih kilometara, kvaliteti goriva te načinu i mjestu korištenja. Iz navedenih razloga, standardne postavke Vector modula ne mogu postići maksimalno moguće poboljšanje performansi motora.

Podešavanjem dodatnog sistema upravljanja Firme Vector postiže se optimalni učinak na pojedinim tipovima vozila. Elektronika se može podešavati po potrebi i po želji kupca.

Koliko traje garancija za ugrađeni dodatni modul?

Za originalni Vector modul koji je pravilno ugrađen i podešen za vaše vozilo dajemo 24-mjesečnu garanciju. Za ostvarenje ovog uvjeta potrebno je imati račun !

Da li se vozilo razlikuje od serijskog?

Vozilo se izvana po ničemu ne razlikuje od serijskog a promjena snage može se utvrditi samo na valjcima za ispitivanje snage motora , Dyno .

Da li se povećava temperatura motora?

Temperatura se povećava neznatno (samo pod punim opterećenjem). Primjerice, u slučaju Audia TDI pod konstantnim punim gasom, porast temperature biti će 8 stupnjeva.

Da li se zbog Tuning-a skraćuje vijek motora?

Tuning-om se povećanje snage postiže optimiziranjem rada motora i korištenjem tolerancije različitih dijelova motora, a ujedno se ne ulazi u granična područja rada agregata. Prema dosadašnjim iskustvima raspon iskoristivosti disel motora ide do 60 % od početnih vrijednosti. Kod normalne upotrebe vozila i redovite zamjene ulja te redovitih servisa vijek trajanja motora se ne smanjuje. Samo ukoliko se konstantno vozite "sportskim" stilom morate promijeniti ulje svakih 10.000 km.

Zašto sam proizvođač nije postavio vozilo na optimalne vrijednosti?

Proizvođač radi isti model automobila za različita tržišta koji mora zadovoljiti različite uvjete. To se prvenstveno odnosi na klimatske uvjete, kvalitetu goriva i način ekploatacije vozila. 

Da li je nakon tuninga motora potrebno mijenjati kočnice na vozilu?

Nije potrebno .

Da li je Tuning moguć za vozila sa automatskim mijenjačem?

Vozilo sa automatskim mjenjačem automatski se podešava na nove uvjete .

TÜV – pravne informacije:

Kupac je dužan sam napraviti prijavu i pregled vozila u stanici za tehnički pregled  (u Njemačkoj § 19/2 StVZO (njemački Pravilnik o licenciranju). Odobrenje tehničke inspekcije radi certifikata (u Njemačkoj TÜV)