Uvjeti korištenja

Vector Tuning / Z. Malnar / G. Kepcija

Heerstr. 339
13593 Berlin
Njemačka

E-mail: info@vector-tuning.hr

Tel.: +491637066077

U tekstu nazvan "Vector Tuning".

 

Sve primjedbe ili prijedloge vezane uz web shop svaki korisnik slobodno može poslati koristeći neki od iznad ponuđenih kontakata.

Formular za prigovor preuzmite OVDJE

 

1. Opseg

Sljedeći uvjeti ("Uvjeti korištenja") odnose se na ugovore između Vector Tuning-a i kupaca za isporuku robe, specijalno za Vector Tuning proizvode.

 

2. Sklapanje ugovora

Narudžbe iz online trgovine (www.vector-tuning.com)

Proizvodi u online trgovinu u online katalogu ne predstavljaju pravno obvezujuću ponudu

Jezici dostupni za sklapanje ugovora su njemački i engleski.

Klikom na "Dodaj u košaricu" odabirete željene proizvode i njihovu količinu. U drugom koraku, klikom na "izabrati način plaćanja" možete odabrati način na koji želite platiti  te unijeti korisničke podatke, uključujući adresu za slanje računa te drugačiju adresu isporuke, ukoliko je potrebno. Možete i trebate kliknuti na "Provjera narudžbe" kako bi sve ponovno provjerili i ispravno unijeti podatke ako je potrebno te ukloniti proizvode iz košarice ili promijeniti njihov broj.

Klikom na gumb "Pošaljite narudžbu" prihvaćate sva prava i obveze za robu u Vašoj košarici. Dobit ćete potvrdu o primitku narudžbe. Slanje narudžbe nema ugovornu obvezu.

Ugovor je kreirala tvrtka Vector Tuning i postaje obvezujući slanjem potvrde narudžbe putem e-maila. Potvrda o narudžbi i prihvaćanje može uslijediti slanjem proizvoda. Vašu narudžbu i tekst ugovora možemo spremiti i poslati Vam podatke narudžbe i opće uvjete putem maila.

Reference

Podaci Vaše narudžbe iz sigurnosnih razloga nisu dostupni na internetu.

 

3. Kada narudžba putem eBay-a postaje aktivna

Klikom na gumb "Kupi" postižete pravno obvezujući ugovor s Vector Tuning-om. O sklapanju ugovora biti ćete obaviješteni putem e-maila.

 

4. Cijene i plaćanje

Sve cijene su konačne. Iste sadrže porez na dodanu vrijednost.

Nakon isporuke robe unutar Njemačke i EU ne naplaćuje se pakiranje i dostava. Nakon isporuke robe u druge države, pakiranje i dostava se naplaćuju, što će biti jasno vidljivo kupcu prije potvrde narudžbe proizvoda.

4.a. Plaćanje PayPal-om
Plaćanje putem PayPala omogućeno je za sve korisnike koji imaju PayPal račun. Za plaćanje putem PayPala prebacite iznos računa putem PayPala na naš PayPal račun. Nakon što puni iznos bude prebačen na naš račun, Vaša narudžba biti će aktivirana te će odmah krenuti prema Vama.

4.b. Plaćanje unaprijed
Ovaj način plaćanja dostupan je za sve korisnike. Ukoliko odaberete način plaćanja unaprijed, prenesite iznos računa na naš bankovni račun. Nakon što je puni iznos prebačen na naš račun, Vaša narudžba će biti aktivirana te će odmah krenuti prema Vama. Detaljne informacije o potrebnim bankovni računima automatski ćete dobiti na kraju procesa narudžbe.

4.c. Plaćanje pouzećem
Ovaj način plaćanja moguć je samo u Njemačkoj. Plaćanje gotovinom najlakši je način plaćanja za koji naplaćujemo 4,10 EUR troškova dostave.

4.d. Plaćanje kreditnom karticom
Trenutno, ovaj način plaćanja još uvijek nije moguć.

4.e. Novac prilikom preuzimanja u sjedištu tvrtke
Ovaj način plaćanja dostupan je za sve korisnike koji žele osobno preuzeti svoju narudžbu.

 

5. Dostava

5.a.
Ukoliko nije drugačije navedeno, robu šaljemo odmah ili najkasnije unutar 3 radna dana, na adresu koju ste naveli u narudžbi.

5.b.
Vector-Tuning zadržava pravo na djelomičnu isporuku narudžbe, u mjeri u kojoj je to razumno za kupca.

5.c.
Ako je kupac i korisnik, a postoji rizik od slučajnog gubitka ili oštećenja robe prilikom i nakon preuzimanja, rizik preuzima kupac.

U svim drugim slučajevima, rizik je približno § 447 BGB. Ukoliko se roba ošteti tijekom isporuke, rizik preuzima tvrtka koja dostavlja robu.

 

6. Zadržavanje narudžbe, potraživanja

6.a.
Do potpune isplate svih potraživanja koja proizlaze iz ugovora o kupnji, naručena roba ostaje u vlasništvu Vector Tuning-a.

6.b.
Potraživanje robe od Vector Tuning-a moguća je samo ukoliko su nesporno ili zakonski utvrđene tražbine kupca.

6.c.
Da bi ostvario založno pravo, kupac može podnijeti protutužbu na temelju istog ugovornog odnosa.

 

7. Otkazivanje

Možete otkazati ugovorenu narudžbu u roku od 14 dana u pisanom obliku (npr. pismo, fax, e-mail), bez navođenja razloga, ili ukoliko Vam je narudžba već stigla, obvezu otkazujete po povratku narudžbe.

Rok počinje od dana primitka ove upute u tekstualnom obliku, ali ne prije primitka robe od strane primatelja (u slučaju ponavljajućih isporuka slične robe, ne prije primitka prve djelomične isporuke), i ne prije ispunjenja naših informativnih obveza prema Članak 246. § 2. u vezi s § 1. stavka 1. i 2. nacrta zakona i naše obveze prema § 312e stavak 1 rečenica 1 BGB u svezi s člankom 246. stavkom 3. BGB.

Razdoblje otkazivanja dovoljno je za poslati zahtjev ili samu robu.

Zahtjev za otkazivanje možete poslati na:

Vector Tuning / Z. Malnar / G. Kepcija

Heerstr. 339
13593 Berlin
Njemačka

E-Mail: info@vector-tuning.hr

Tel.: +491637066077

Obveze za povrat uplate moraju biti ispunjene u roku od 30 dana. Rok za Vas počinje teći kada ste poslali zahtjev ili robu, a za nas kada isto zaprimimo.

Ostvarivanjem svog prava otkaza, morate snositi troškove povrata robe ako Vam isporučena roba ne odgovara i ako cijena vraćene robe ne prelazi iznos od 100 eura ili ako su u vrijeme otkazivanja ti proizvodi skuplji, ili niste platili preuzetu robu ili dio robe. U svim ostalim slučajevima povrat robe za Vas je besplatan.

Obrazac za jednostrani raskid ugovora preuzmite OVDJE

Kraj uvjeta otkazivanja

 

8. Nedostaci i odgovornosti

8.a. Nedostaci
Tvrdnje kupca u vezi materijalnih nedostataka u skladu sa zakonskim propisima odlaze u zastaru dvije godine od dostave kupljenog proizvoda te nakon toga kupac nema pravo pritužbe na proizvod.

Tvrdnje oko nedostataka neće se uzeti u obzir ukoliko kupac bez suglasnosti Vector Tuning-a mijenja proizvod, nepropisno rukuje ili se koristi na način koji nije predviđen kroz pravilnu instalaciju i ispravan rad. One prije svega podrazumijevaju posebne dijagnostičke mjere i mehaničke utjecaje prilikom ugradnje Vector Tuning proizvoda. Kada se ne rukuje ispravno podrazumijevaju se čak i mehanička oštećenja, zbog preopterećenja. Primjer takvog oštećenja također je ukoliko se koriste za utrke.

8.b. Odgovornost
Ne prejudicirajući, za sljedeća ograničenja odgovoran će biti Vector Tuning, bez odgovornosti za život, tijelo i zdravlje što je uzrokovano nemarnim ili namjernim kršenjem dužnosti naših zakonskih zastupnika ili naših pomoćnici, kao i štete koje su pokrivene odgovornošću na temelju Zakona o odgovornosti za proizvod, a za sve štete na temelju namjernog ili grubog nemara i kršenja ugovora i lošoj namjeri, naših zakonskih zastupnika ili pomoćnika. Što se tiče Vector Tuning proizvoda i njihovih karakteristika, bilo kvalitete ili izdržljivost, za to je odgovoran Vector Tuning ovim jamstvom. Za naknadu štete na temelju nedostatka garantirane kvalitete ili trajnosti, koji neizravno utječu na robu, Vector Tuning je odgovoran samo ako je rizik takve štete jasno pokriven jamstvom kvalitete i trajnosti.

Vector Tuning također je odgovoran za štetu uzrokovanu neodgovornim kršenjem ugovornih obveza, ugrožavanjem svrhe ugovora, a za kršenje tih ugovornih obveza čije ispunjenje je neophodno za pravilno izvršenje ugovora, te na sve navedeno u ugovoru, ali samo za predviđene, tipične štete. 

Ako je šteta koju kupac navodi pokrivena osiguranjem (osim sum osiguranje), Vector Tuning je odgovoran samo za navedeni nedostatak, npr. viših premija osiguranja ili kamate do namirenja potraživanja. Svaka daljnja odgovornost je isključena bez obzira na pravnu prirodu iznesenih tvrdnji. Kada je isključena ili ograničena odgovornost Vector Tuninga, to također vrijedi i za osobnu odgovornost naših zaposlenika, radnika, predstavnika i pomoćnika.

8.c.
Korisnik treba biti svjestan da je korištenjem Vector Tuning proizvoda, moguće povećanje potrošnje goriva do 30% zbog povećanja snage, kao i trošenje dijelova vozila.
Izmjene tehnologije, oblika, boje, težine i dizajna proizvoda su mu moguće, pod uvjetom da su te izmjene, uzimajući u obzir interese Vector Tuninga, razumne za kupca.

 

9. Zaštita

9.a.
Klijent je svjestan i suglasan s činjenicom da informacije i osobni podaci koji su nužni za sklapanje ugovora ugovoru sa Vector Tuning-om, ostaju pohranjeni u našoj bazi podataka. Korisnik pristaje na prikupljanje, obradu i korištenje osobnih podataka. Prikupljene osobne podatke Vector Tuning držati će u tajnosti. Prikupljanje, obrada i korištenje osobnih podataka o kupcu vrši se u skladu s našim pravilima o privatnosti i zakonu o zaštiti podataka (BDSG), te Telemedia zakonu (TMG).

9.b.
Kupac ima pravo odustati u bilo koje vrijeme. U tom slučaju Vector Tuning mora odmah obrisati osobne podatke kupca. Ukoliko je kupac u procesu narudžbe, brisanje se vrši nakon završetka procesa narudžbe.

 

10. Poništenje i utjecaj na jamstvo

Ugradnjom Vector Tuning proizvoda korisnik će izgubiti jamstvo na motor od strane jamca za vozilo.

Ugradnja Vector Tuning proizvoda može utjecati na jamstvene zahtjeve kupca prema prodavaču vozila, s obzirom da je vozilo izmijenjeno. Za isto nije odgovoran Vector Tuning.

 

11. Uvjeti rada i pokrivenost osiguranja

11.a.
Korisnik je svjestan da će prilikom instalacije Vector Tuning proizvod promijeniti karakteristike, a time i uvjeti korištenja vozila. Zbog toga se takvo modificirano vozilo se ne smije koristiti na javnim cestama. Korisnik nakon toga treba obaviti tehnički pregleda od strane službene stanice za tehnički pregled § 19 prometnih propisa zbog organizacije i vlastite odgovornosti. Također korisnik je svjestan da bez tehničkog pregleda, njegov automobil ne može biti osiguran.

11.b.
Vector Tuning ne može, s obzirom na raznolikost proizvoda i opreme u automobilskoj industriji provjeriti sva svojstva i kompatibilnost proizvoda sa vozilom. Ovaj ugovor ne uključuje sporazum o prikladnosti za odobrenje od strane službeno priznatih ustanova za testitranje § 19 StVZO.

 

12. Nadležnost

Ako je kupac trgovac, nadležno mjesto je Charlottenburg / Berlin ili ako je neko drugo mjesto okružni sud u Berlinu nadležan je za sve pravne sporove.

 

13. Završne odredbe

Ukoliko pojedine odredbe ovih općih uvjeta i / ili dopune uvjeta postanu ili jesu nevažeći, isto ne utječe na valjanost svih drugih odredbi ovih uvjeta.

 

Vector Tuning Z.Malnar / G.Kepcija, lipanj 2014